Čoraz viac obľúbené push-up podprsenky sú dnes na trhu v rôznych tvaroch a farebných prevedeniach. Zorientovať sa v toľkých štýloch je skutočne náročné. Tá správna Vám však zaručí dokonalý efekt a len s ňou budete naozaj spokojná.

História push-up podprseniek je pomerne krátka. Začala sa písať niekedy v 40-tich rokoch minulého storočia, kedy sa postupne tieto podprsenky s vystužením začali etablovať na trhu. Dnes hádam neexistuje žena, ktorá takúto podprsenku nedržala v rukách a nespoznávala jednotlivé krivky tohto celkom nezvyčajného druhu podprseniek.

Aké budú prsia s touto podprsenkou?

Skutočne je to veľmi variabilné. Svoje prsia môžete mať väčšie len o číslo, ale dokonca aj o tri. Všetko záleží na tom, aký efekt chcete dosiahnuť a čo je pre Vás cieľom. Štandardne dokážu push-up podprsenky prsia nadvihnúť, ale aj spevniť a vytvoriť celkovo veľmi plný a prirodzený dekolt. Tie ženy, ktorým jednoducho neboli prsia v prirodzenej veľkosti dopriate, môžu pomocou push-up podprsenky eliminovať pocity hanby a strachu z vnímania ich postavy zo strany verejnosti. Nebudeme si predsa klamať, že v ženskej mysli môžu takéto pocity prevládať, najmä ak je žena frustrovaná z malej veľkosti svojich pŕs. Nezabúdajte však na to, že prirodzený efekt nedosiahnete zvýšením pôvodného čísla o tri či štyri veľkosti. Jednoducho vždy bude existovať určitá prirodzená hranica.

Nie všetky vypchávky sú rovnaké

Máme tým na mysli predovšetkým materiál, z ktorého sú vypchávky vyrobené. Obyčajný molitan je dnes nahradený gélom a silikónom. Silikón aj gél pôsobia pomerne prirodzene a rozhodne sa v nich cíti lepšie aj samotná žena. Výsledný efekt je často prirodzenejší a to je vlastne aj ich cieľom.

Ako sa starať o push-up podprsenky?

Na začiatku by sa mohlo zdať, že starostlivosť je podobná, ba až rovnaká. Prať by sa mali v zásade len v studenej vode, pričom prací gél by mal byť veľmi jemný. Košíky podprsenky nezabudnite jemne premasírovať prstami, avšak nikdy ich neprelamujte, aby ste ich nepoškodili. Podprsenku opláchnite vlažnou vodou a prebytočnú vodu vytlačte práve prstami. Podprsenku nikdy nevkladajte do sušičky alebo na priame slnečné lúče.